venerdì, giugno 16, 2006

Par Tot (per tothom)

Dissabte passat els carrers de Bologna van ser inundats (en el bon sentit de la paraula) per una riuada de mil artistes! I és que cada any, ara en fa cinc, a primers de juny té lloc la "Par Tot Parata"que en dial.lecte bolognès seria: desfilada per tots/tothom. Des de les 16h de la tarda fins les 21h del vespre (en realitat la festa va seguir fins altes hores de la matinada) desfilen pels carrers centrals de Bologna tota mena d'artistes, músics de tots els gèneres, ballarins, actors, clowns, artistes de carrer...que conviden a la gent que observa des de la vorera a endinsar-se en aquest gran mar de festa. Realment és una experència única, tant de públic com de participant i us ho puc assegurar perquè ho he viscut des dels dos costats. Des del mes de març es fan a la ciutat tota mena de cursos/tallers gratuits oberts a tothom on es treballa el que es posa en comú aquest dia tan especial. Jo vaig fer un taller anomenat "La memoria del futuro" i el nostre contribut a la festa fou molt particular anàvem amb un carretó ambulant amb una taula, una cadira i una màquina d'escriure i convidàvem a la gent a pujar a escriure els seus pensements. Cada missatge que la gent ens deixava el lligàvem als globus que portàvem i al final de la festa, vam decidir a les 23.33h, vam fer volar els globus amb els missatges...Aixi que no us estranyeu si n'arriba algun...Tan de bo! Va ser molt bonic i poètic, i una amiga meva (la Chicca, que raro) va plorar i tot! Aixi que ja ho sabeu l'any que ve no us ho podeu perdre.

3 Comments:

At 8:03 PM, Anonymous Anonimo said...

Dianeta!!
Scusami perque fins avui no havia entrat al teu blog! I m'ha emocionat molt! És com veure Bologna a través dels teus ulls, tal com l'estàs vivint i sentint ara. I m'ha recordat la meva estada a Roma l'any passat i els dies que et vaig venir a fer una visiteta. Bologna em va enamorar per tantes coses! No vaig conèixer el Par Tot ni gairebé res de la ciutat, però em va agradar la seva senzillesa i l'ambient que si respirava. Totalment diferent al casino romano!
Un petó preciosa i t'escric un dia amb més calma!
Ciaoo! A veure si un globus arriba a Mataró!

 
At 11:03 PM, Blogger FA said...

Quina passada!
Realment donen ganes de ser-hi. Tant que ens agrada la revetlla de Sant Joan... l'hauríem de renovar amb propostes com les del Par Tot i amb menys petards.

.

 
At 11:07 PM, Blogger FA said...

N.B.:
No m'havia fixat en el títol del vostre muntatge:
Fai volare il tuoi pensieri
És una proposta magnífica. A veure si tenim sort i ens arriva alguna pensament...

 

Posta un commento

<< Home